• Snelle levering
  • Specialist in maatwerk
  • Een ruim assortiment
  • Uitstekende klantenservice
Kiyoh
8.8
Menu
Winkelwagen

Met de keuze van betonplaten van Mholf-Bestrating.nl kiest u voor een duurzame investering. Omdat u wilt dat uw betonplaten aan uw verwachtingen voldoen, u geen spijt wilt krijgen van uw aankoop en omdat u het belangrijk vindt dat uw betonplaten hun waarde houden die ze hadden tijdens aankoop, is het van belang dat u de volgende legvoorschriften of plaatsingsvoorschriften in acht neemt.

Het is erg belangrijk dat uw betonplaten op een legbed, of ondergrond, komen te liggen dat voldoende draagkracht heeft. Wij geven namelijk uitsluitend garanties als het legbed en de ondergrond aan bepaalde specificaties voldoen. Hoe zorgt u dat uw legbed voldoende draagkracht heeft en daarmee dus ook aan de eisen voldoet?

Betonplaten leggen legvoorschriften

Het legbed moet worden opgebouwd uit verschillende lagen die een gelijkmatig zettings- en zakkingsgedrag mogen hebben. U kunt altijd een adviesbureau gespecialiseerd in grondmechanica raadplegen wanneer u fundatie advies nodig heeft.

De mate van draagkracht van het legbed wordt uitgedrukt in beddingsconstante. Deze constante dient minimaal 60.000KN/m³, of 0,06 N/mm³ te zijn. Hiernaast moet de ondergrond grondig aangelegd worden. Dit wordt uitgedrukt in een proctorwaarde. De norm voor betonplaten is een proctorwaarde (verdichtingsgraad)van 98%. Ook is het erg belangrijk dat het legbed voldoende drainerend is, de platen dienen op minimale afschot te liggen van 0,5%, zodat hemelwater voldoende kan worden afgevoerd.

Om die proctorwaarde te bereiken, is het verstandig om een laag zand van 25cm dikte aan te houden. 15 centimeter aan de bovenkant moet bestaan uit voldoende gegradeerd materiaal, bijvoorbeeld schoon grof 0-4 zand of brekerzand. Denk er aan dat u het zandbed in twee richtingen mechanisch verdicht. Ook moet het zandbed geëgaliseerd en goed verdicht zijn. Als u het legbed voldoende heeft voorbereid op de betonplaten en deze voldoet aan de voorschriften, kan het definitieve plaatsen beginnen. Het is erg verstandig om de platen langzaam op het legbed te laten zakken. Wanneer u zelf betonplaten gaat leggen moeten er hijshaken meebesteld worden.

Betonplaten leggen legvoorschriften

Als u industrieplaten met een hoeklijn legt, dienen deze met een voeg van circa 5mm te worden gelegd. Deze voeg is te krijgen door stukjes hardboard die men in de voeg laat zitten. Veeg de voegen vol met zand, dit moet u later, indien nodig, herhalen.

Mocht u vragen hebben over deze legvoorschriften, of opmerkingen hebben, schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij zullen u vriendelijk te woord staan, en wij hopen u verder te kunnen helpen bij uw aankoop.

Behalve het leggen van betonplaten is transport ook een belangrijk aspect. Kijk op onze informatiepagina voor meer details. Kijk ook eens bij de verschillen tussen betonplaten en stelconplaten.

FraVin International B.V. sluit elke verantwoording uit mocht niet voldaan worden aan gestelde eisen. FraVin International B.V. is in geen geval aansprakelijk voor gevolgschade uit welke oorzaak dan ook.

© 2024 MHOLF bestrating | Alle rechten voorbehouden

Design & Ontwikkeling: DIMA.