• Levering in NL, BE & DE
  • Advies en product op maat
  • Zes dagen per week bereikbaar
Winkelwagen
Kiyoh
Klanten geven ons een Beoordelingen Alle beoordelingen Deel uw ervaring
8.8

Tips, Problemen en Oplossingen


Aftrillen van sierbestrating is altijd op eigen risico, maar in het algemeen geldt de volgende regel:

- maximale afmeting om te trillen is 30x30 cm en niet dunner dan 6 cm.
- Tril ook geen natuursteen of gecoate tegels en bestrating die niet recht ligt af.
- Bij strakke bestrating zonder facet is het verstandig om een trilplaat te gebruiken met een rubberen mat om beschadigen te voorkomen. 

Lees meer

U kunt makkelijk zelf wildverband bestrating leggen zonder een voorbeeld patroon. Het is belangrijk dat u de voeg lengte zo kort mogelijk houdt en zorg ervoor dat u de stenen gelijkmatig van de pallets afhaalt.

Lees meer

Indien u strakke bestratingen zonder facet gaat leggen dan is het verstandig om wat extra te bestellen om zo de tegels te vervangen die kleine blusjes vertonen. Deze blusjes zijn technisch helaas niet te voorkomen bij strakke sierbestrating.

Lees meer

Gebruik bij het reinigen van uw sierbestrating nooit een hogedrukspuit, schuurmiddelen, (dooi)zouten, synthetische schoonmaakmiddelen en andere bijtende middelen.

Lees meer

Laat de bestrating ca. 1 à 2 cm per meter aflopen voor een ideale afwatering.

Lees meer

Leg uw sierbestrating altijd in een zandbed van minimaal 20 cm. Indien de ondergrond niet stabiel genoeg is of het met zwaar verkeer wordt belast raden wij u aan om puingranulaat te gebruiken in combinatie met 20 cm ophoogzand. Tril het zand goed af met een tril apparaat!

Lees meer

Deze wite uitslag die ook wel betonuitslag, kalkuitbloei of kalkuitslag wordt genoemd komt veel voor in de bestrating en beton materialen in de bouw. Deze witte uitslag kan hinderlijk zijn op de stenen. Bij donkere stenen zie je witte vlekken en op lichte bestrating lijkt het of de stenen geen kleur hebben. Deze witte uitslag is een natuur proces wat vanzelf weg trekt. Hier kan je helaas weinig aan doen.

Lees meer

Vergunningen


Sierbestrating


Ja dit is mogelijk. Wij hebben niet alles in de showroom liggen, dus bent u echt op zoek naar een type steen? Bel of mail ons om te vragen of wij het hebben liggen.

Lees meer

Kleurverschillen of tint verschillen komen bijna altijd voor tussen pallets. Wij raden u aan de om alle ontvangen pallets door elkaar te mengen en dan gaan straten.

Lees meer

Onderhoud


Betaling


Alle prijzen die vermeld staan in onze webshop zijn inclusief BTW.

Lees meer

U kunt bij het afrekenen kiezen uit 3 mogelijkheden. 
1. Betaling via iDEAL. (Bij betaling via iDEAL heeft u de snelste levertijd omdat het bedrag direct aan ons wordt overgeschreven)
2. Betaling vooruit via bankoverschrijven 
3. Rembours. U betaalt aan de chauffeur. Dit heeft een meerprijs van € 25,- en wij vragen een paar extra dagen om de producten te kunnen uitleveren.

Lees meer

Levering


Ja, wij leveren door heel Nederland. Indien wij moeten leveren op de Nederlandse eilanden komt er een toeslag bij. 

Lees meer

De vrachtwagen is 18 meter lang. Indien de chauffeur niet op de plek kan komen omdat de wegen te smal zijn zal de chauffeur de bestrating op een plek neerzetten zo dicht als mogelijk bij locatie. Indien u hier niet mee akkoord gaat zullen wij de producten retour nemen en de transportkosten heen- en terug aan u door berekenen. 

Lees meer
De transportkosten zijn 69 euro. Indien het gewicht minder is dan 2000 kg komt er 35 euro toeslag bij.  Lees meer

De maximale levertijd zal per artikel verschillen, wij verzoeken u met klem hierover ons te informeren, daar het vanwege de variatie hierin niet mogelijk is dit aan te geven. Kan door omstandigheden niet binnen de overeengekomen levertijd geleverd worden zal FraVin International u hier tijdig van op de hoogte brengen. Op dat moment kunt U de overeenkomst ontbinden of een nieuwe levertijd overeenkomen. Uiteraard proberen wij zo kort mogelijke levertijden te hanteren. FraVin International is niet aansprakelijk, en kan nooit aansprakelijk worden gesteld, voor kosten voortkomend uit het feit dat bestelde goederen niet op de gewenste / aangegeven leverdatum geleverd kunnen worden.

Lees meer

Voordat u de vrachtbrief van de vervoerder ondertekent, dient u het volgende te controleren:
1. Komen de aangeleverde goederen overeen met de gegevens op uw bestelling?
2. Is het bouwpakket aan de buitenkant onbeschadigd?

Indien aan het bovenstaande niet is voldaan, dient u dit te vermelden op de vrachtbrief en deze opmerkingen te laten accorderen door de vervoerder, voordat u de vrachtbrief ondertekent.

Lees meer

In uw pakket is een stuklijst bijgevoegd met daarop alle onderdelen die in de verpakking moeten zitten. Controleer voor u begint met het opbouwen of het pakket compleet is. 

Lees meer